Kladdkakans dag

  

Karolina Tegelaar bjuder på kladdkakarecept på sin facebooksida!

150 g mjölkfritt margarin

1 dl bönvatten (vätskan i en tetra/konservburk med kikärtor)

3 dl strösocker

2 dl vetemjöl

1 nypa salt

1 dl kakao

Värm ugnen till 200°C. Smörj och bröa formen. Smält margarin i en kastrull och häll ner bönvattnet när du tagit kastrullen från plattan. Rör ner strösocker, vetemjöl, salt och kakao. Häll ner smeten i formen och grädda i mitten av ugnen. För en form på 22-24 cm gräddas kakan i 15 minuter, för en form på 18-20 cm form gräddas kladdkakan i 17-18 minuter. Serveras ljummen eller kyld.

Har ni inte köpt Karolinas fantastiska böcker än? Gör det!

Fler recept på kladdkaka hittar du här.

Lämna en kommentar