Sportlov i Kåbban 2022

En helg i gemenskap – som vi längtat!

På torsdag eftermiddag startade vårt familjeläger i Kåbdalis. Skidskolorna satte igång direkt och varade under hela helgen. Rebecca Gunnarstedt ledde deltagarna nerför pisterna. Ryktet säger att det även handlade om mer äventyrlig åkning… skidkul!

Första kvällen träffades vi en snabbis i Blåfjells kåta för att hälsa alla välkomna, presentera oss och dela ut goodiebags. Vi hade så trevligt att vi glömde fotografera.

Vid kåtan serverade vi hamburgare med lyxiga tillbehör till lunch på fredagen. Tusen tack till Nordchark som sponsrade så vi kunde låta murrikkan gå varm och mätta hungriga skidåkare!

När liftarna stängde träffades vi en stund vid eldstaden och grillade marshmallows och falukorv! Gott och trevligt – som vi längtat att få hänga med varandra! Vi skickar ett varmt tack till Petterssons Charkuteri som bidrog till stämningen!

På lördagsmorgonen var det dags för skidskola igen! Med soligt leende tog sig Magdalena Pajala an uppgiften att lära ut klassisk längdskidåkning till ett gäng lika glada medlemmar!

Lördagens lunch har vi Svantes Vilt & Bär att tacka för! Den bestod av supergod suovas i tortillabröd. Det fanns en massa tillbehör att välja bland (det är man inte van med som allergiker). Det var svårt att inte fylla dem för mycket 🤪 allt var så gott!

Efter lunchen fick nästa gäng dra ut i skogen med Magdalena Pajala. Nu stod skate-teknik på schemat! Vi vill verkligen rekommendera andra föreningar/företag/privatpersoner att hyra in Magdalena – ett riktigt proffs som gav deltagarna mersmak på längdskidåkning! Dessutom servade hon med lån av stavar (skidor och pjäxor) när skidåkarna kämpade så hårt att utrustningen inte höll 🤪

På lördagskvällen var det mellomys i stugorna (eller kortspel för dem som hellre ville det). Då passade det bra att njuta av innehållet i goodiebagen 😍 Vi hade packat lika i alla påsar (anpassat efter allas allergier) så att man lätt kunde bjuda över en nyfunnen vän. Visst skrev jag att vi har längtat efter gemenskap?!!

Söndag blev sista dagen för den här gången. Solen sken ikapp med glada lägerdeltagare 🤩

Vilken toppenhelg vi haft. Nu längtar vi till Södergården och Åre (idag den 14/3 är sista dag att anmäla sig till vårt påsklovsläger)! Tack Kåbdalis och alla deltagare 💞

Sist men inte minst vill vi rikta ett stort, varmt tack till våra fondgivare! Ni har möjliggjort en underbar vistelse där alla kunnat känna sig inkluderade på lika villkor!

Carolina Mannerstråles Donationsfond

Postkodlotteriet/Blomsterfonden

Radiohjälpen/Victoriafonden

Åhlén-stiftelsen

Fler bilder hittar du på @aaflulea och under #aafluleåkul

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s