Mediciner saknas i stor utsträckning

Vid fyra olika tillfällen har SVT Nyheter undersökt hur lagerhållningen ser ut för tolv typiska mediciner för tre grupper av folksjukdomar: Diabetes typ 1 och 2, hjärt- och kärlsjukdomar och astma, KOL och allergi.

Det visade sig att flera av dessa mediciner saknas på apoteken.

Astma- och Allergiförbundets generalsekreterare Kristina Ljungros tycker att den låga lagerhållningen på apoteken är ett problem. Hon säger att det kan leda till en försämrad sjukdomsbild.

– Det kan vara väldigt allvarligt eftersom att folk kan få en förändring av sin astma, vilket kan leda till kronisk astma. Många av våra medlemmar är också äldre och de drabbas särskilt hårt. De kan inte springa runt till olika apotek och vet inte hur man beställer på nätet, säger Kristina Ljungros till SVT Nyheter

Efterlysning:

Sara Kjellgren, riksreporter på P3 Nyheter i Luleå, vill komma i kontakt med någon här i Luleå som har astma eller svår allergi och som skulle kunna tänka sig att vara med på en inspelad radiointervju idag för att berätta hur hen påverkas/skulle kunna påverkas om någon av de typiska läkemedlen för just astma och allergi inte finns/fanns i lager hos apoteken?

Kontakta:

sara.kjellgren@sr.se

070-268 70 51

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s