Sportlov på Södergården – Åre

FÖR VEM: Vi vänder oss till familjer med barn/ungdom som har astma och/eller allergi. Alla deltagare måste vara medlemmar i Luleåföreningen (både vuxna och barn). Då gäller även förbundets försäkring.

NÄR: Måndag 4/3 – Söndag 10/3 – 2019

VAR: Vi bor på Sveriges bästa allergianpassade vandrarhem; Södergården i Undersåker, ca 10 minuter från Åre by. Alla rum har en luftrenare och städas med produkter rekommenderade av Astma- och Allergiförbundet.

FÄRDMEDEL: Varje familj tar sig på egen hand till och från Södergården.

KOSTNAD: Vuxen (fr. 18 år) betalar 1.000 kronor och barn betalar 500 kronor. Kostnaden blir densamma även om en inte kan stanna hela tiden.

VAD INGÅR: Boende. För att alla ska må bra, så ingår parfymfria sänglinnen; underlakan, påslakan, örngott och handdukar. På rummet finns doftfri tvål och lotion. I anläggningens allmänna hygienutrymmen finns schampo, balsam och duschtvål som givetvis är doftfria.

ANMÄLAN: Maila din anmälan till astmaochallergiforeningen.lulea@gmail.com Anmälan tas emot fr.o.m. måndag den 17 december. Sista anmälningsdag är måndag den 7 januari. I anmälan uppger du följande: Namn, adress, telefonnummer, e-post och ålder (på både barn och vuxna). Vi behöver även veta vilka allergier/ intoleranser som finns. Uppge även andra ev anpassningsbehov som vi bör känna till.

Det är inte ”först-till-kvarn-principen” som gäller. Urvalet av deltagare till familjelägret styrs utifrån: behov, eget engagemang i föreningen samt hur stort intresset är bland medlemmar att följa med. Medlem som tidigare inte haft möjlighet att följa med kan komma att prioriteras före medlem som deltagit tidigare år. Vi vill att så många som möjligt ska få chans att njuta av fantastiska Södergården.

Vi hoppas även att deltagande familjer har möjlighet att ställa upp och hjälpa till vid någon av föreningens övriga aktiviteter under året.

Alla som anmält intresse, får besked onsdag den 9 januari, om en tilldelats plats på familjelägret eller inte. Varmt välkommen med din anmälan.

BETALNING: Senast måndag den 28 januari. Mer information om detta skickas till deltagarna.

EKONOMISKT BIDRAG: Luleåföreningen har möjlighet att ge ett ekonomiskt bidrag till varje familj: Bensinbidrag: 2 700 kronor, 1 st 7-dagars liftkort för en vuxen medhjälpare (2395 kr), 1 st badkort på upplevelsebad för en vuxen medhjälpare (395 kr).

Familjer kan själva ansöka om ”kortkursbidrag” till sina barn från HSO-Norrbotten

Ansök till exempel om 7-dagars liftkort: 1 915 kr (7-17 år) Skidskola: 1 095 kronor/person. Badbiljett: 395 kronor/person. Hyra av skidutrustning etc.

Det finns även möjlighet att ansöka om bidrag från Barnallergifonden i samband med denna föreningsaktivitet.

VIKTIGT! På Södergården gäller speciella trygghetsregler för allas säkerhet; nöt, jordnöt, mandel, fisk, skaldjur och äggförbud, samt djur- och doftfritt. Under vår vistelse på Södergården kommer vi även att utlysa ett förbud mot alla mejeriprodukter och livsmedel som innehåller mjölkprotein. Detta förbud gäller även livsmedel som är laktosfria. Det är dock tillåtet att förtära dessa på annan plats än Södergården. Vi hjälper gärna till med tips på ersättningsprodukter.

Hoppas att vi ses!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s