Tillgänglig mötesplats för unga – ur ett allergiperspektiv

Luleåföreningen har varit i kontakt med Robin Lindquist, projektledare för Navet, den nya mötesplatsen för unga i Luleå kommun.

Vi har bland annat tipsat Robin om att, vid inköp, se över inredningen: Inga heltäckningsmattor eller textila möbler. Bäst för alla, oavsett allergi eller inte; enkelt att hålla rent och fräscht.

Vi har även delgett information om vilka växter som är lämpliga inomhus, vikten av parfymfria rengöringsmedel och tvålar.

Fler och fler unga i Sverige drabbas av svåra födoämnesallergier, många är även luftburna. Att ta en fika är lite av en kultur i Sverige, därför har vi fört fram önskemål angående just betydelsen av vad ett allergivänligt café och dess sortiment skulle betyda. (Kan bli det första i landet. Heja Luleå!)

Luleåföreningen har under flera år jobbat fram ett sortiment som passar de flesta. Fikat är utan; mjölkprotein, ägg, gluten, nötter, jordnötter och mandel. Detta utbud tilltalar även de som vill äta veganskt. Vi har pratat med Robin om att hoppa över godis i sortimentet som innehåller nötter och jordnötter, ex Snickers är rent livshotande för många.

Nu till det viktigaste! Robin vill träffa ungdomarna den 18 december. Han vill höra ur deras perspektiv vad som är viktigt för att de ska kunna ta del av ”Navet”.

Så, kom igen nu, ta chansen att påverka! Det kommer att bli toppen! Anmäl dig till Navet Workshop

#ungiluleå #ettluleåföralla #ettfikaföralla #tillgänglighet #delaktighet #innanförskap

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s