Stjärnkocken Paul Svensson lagar Sveriges mest ätbara rätt

Pressmeddelande

Astma- och Allergiförbundet har gett i uppdrag till chefskocken på Fotografiska Paul Svensson att tillaga ”Sveriges mest ätbara rätt”. Råvarorna är utvalda av Astma- och Allergiförbundet i samarbete med Andrea Mikkelsen, legitimerad dietist och forskare. Recepten samt film kommer finnas tillgängliga på Astma- och Allergiförbundets nya webbjänst allergismart.se – en plattform för att utbyta erfarenheter och lära sig mer om allergisjukdom.

– Vi tycker att alla ska kunna äta god mat tillsammans med andra. Omkring 20 % i Sverige har någon form av allergi eller överkänslighet mot mat vilket kan resultera i oro, både för den som ska äta och den som ska tillaga maten. Med ”Sveriges mest ätbara rätt” vill vi visa på möjligheter, att se anpassningar mindre som ett problem och mer som en kreativ utmaning i köket för att så många som möjligt ska kunna äta god mat tillsammans, säger Maritha Sedvallson, förbundsordförande Astma- och Allergiförbundet.

Därför har chefskocken på Fotografiska Paul Svensson fått i uppdrag att tillsammans med legitimerade dietisten och forskaren Andrea Mikkelsen att introducera “Sveriges mest ätbara rätt” – mat som både smakar gott och som så många som möjligt med allergi eller överkänslighet kan äta. Vi kallar det för inkluderande matlagning.

Det är fyra rätter, varav en efterrätt, som tillagats av Paul Svensson som själv är väldigt engagerade i att laga inkluderande mat.

– Jag brinner för att göra mat som alla kan äta – men utan att det blir för likgiltigt. Jag vill behålla passionen, smaken, utseendet och alla sinnen – men ändå skapa något fantastiskt gott, säger Paul Svensson.

Initiativet är en del i lanseringen av den digitala tjänsten allergismart.se, där det också kommer att finnas möjlighet att se filmerna, diskutera de olika maträtterna samt dela med sig av andra tips.

Läs hela pressmeddelandet här

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s