Påsklov i Åre  

   

FÖR VEM: Vi vänder oss till familjer med barn/ungdom som har astma och/eller allergi. Alla deltagare måste vara medlemmar i Luleåföreningen (både vuxna och barn). Då gäller även förbundets försäkring.

NÄR: 30/3 – 6/4 – 2018

VAR: Vi bor på Sveriges bästa allergianpassade vandrarhem; Södergården i Undersåker ca 10 minuter från Åre by. Alla rum har en luftrenare och städas med produkter rekommenderade av Astma- och Allergiförbundet.

FÄRDMEDEL: Varje familj tar sig på egen hand till och från Södergården.

KOSTNAD: Vuxen betalar 700 kronor och barn (0-18 år) betalar 350 kronor. Kostnaden blir densamma även om man inte kan stanna hela tiden.

VAD INGÅR: Boende. För att alla ska må bra, så ingår parfymfria sänglinnen; underlakan, påslakan, örngott och handdukar. På rummet finns doftfri tvål och lotion. I anläggningens allmänna hygienutrymmen finns schampo, balsam och duschtvål som givetvis är doftfria.

ANMÄLAN: Maila din anmälan till astmaochallergiforeningen.lulea@gmail.com fr.o.m. måndag den 1 januari (sista anmälningsdag är måndag den 22 januari). I anmälan uppger du följande: Namn, adress, telefonnummer, e-post och ålder (på både barn och vuxna). Vi behöver även veta vilka allergier/ intoleranser som finns. Anmälan är bindande och det är begränsat antal platser. Först till kvarn!

BETALNING: Senast onsdag den 28 februari. Mer information om detta skickas till deltagarna.

EKONOMISKT STÖD: Luleåföreningen ger ett ekonomiskt stöd till varje familj: Bensinbidrag: 2 400 kronor, 1 st 5-dagars liftkort för en vuxen medhjälpare (2095 kr), 1 st badkort på upplevelsebad för en vuxen medhjälpare (290 kr).

Familjer kan själva ansöka om bidrag till sina barn från HSO-Norrbotten OBS! Senast 28 februari.

Det finns även möjlighet att ansöka om bidrag från Barnallergifonden i samband med denna föreningsaktivitet

VIKTIGT! På Södergården gäller speciella regler för allas säkerhet; nöt-, jordnöt-, mandel-, fisk-, skaldjur- och äggförbud, samt djur- och doftfritt. Vi kommer även att utlysa ett förbud mot mjölk under vår vistelse på Södergården. Under veckan är det dock tillåtet att förtära dessa livsmedel på annan plats än Södergården. Vi hjälper gärna till med tips på ersättningsprodukter.

Hoppas att vi ses!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s