Vad händer i Läshundsprojektet?

  
Vad händer i Läshundsprojektet?

I förra veckan berättade Kuriren att två hundar utbildas till goda lyssnare. Det finns även två plus-artiklar att läsa för den som är prenumerant: 

Flera olika syften med läshundar
Fakta om rasen

Projektet har även lämnat rapport till barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott. Med anledning av detta har Astma- och Allergiföreningen i Luleå skrivit ett mail till nämndens ledamöter:

Hej,

BUNs sammanträde den 29/1-15 beslutades att godkänna det så kallade ”Läshundsprojektet”. I beslutet står det att nämnden ska få återkoppling kring hur arbetet planerats kring allergi, tillgänglighet och alternativ till hund.

I protokoll från AU den 5/11 finns en rapport från Läshundsprojektet. Det oroar oss att projektet inte rapporterar om vilka alternativ till hund som det jobbar med samt vilka anpassningar som gjorts för att tillgodose de allergiska elevernas behov.

För kännedom har Astma- och Allergiföreningen i Luleå inbjudits att delta vid ett möte – inte möten, som det står i rapporten. Vi förordade då, bland annat, användning av ett ”robotdjur” som komplement.

Vad händer i Läshundsprojektet vad gäller allergivänligt alternativ till läshund? Vilka nödvändiga anpassningar har gjorts för att säkerställa att allergiker inte drabbas? 

Hoppas att dessa frågor får svar under barn- och utbildningsnämndens sammanträde den 20/11.

Tack

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s