Tävla – Apoteksquiz!

  
I samverkan med Apoteket Lejonet genomför vi en tävling under parfymfria veckan (v44). 

Maila oss dina svar på nedanstående frågor, senast söndag den 1/11 (skriv Tävling i ämnesraden). Vinsten består i Apolivas sensitivserien för både män och kvinnor och Apotekets basserie! 

Fråga 1 Apoteket AB har sedan 2006 varit miljöcertifierat enligt ISO14001. Apoteket AB har också erhållit miljöutmärkelser under åren som vi aktivt jobbat med att implementera miljömedvetenheten hos oss, våra leverantörer och kunder. Apoteket AB har som första apotekskedja plockat bort produkter som innehåller en ny typ av konsistensgivare i hudvårdsprodukterna som misstänks kunna påverka fertilitet, lever eller andningsorgan. Vad heter produktgruppen.

a) Parabener​​

b) Cykliska silikoner

c) Tensider

d) Eteriska oljor

Fråga 2 Apotekets kvalitetskontroll är viktig för oss den följer 6 steg! 1) Behovskontroll, 2) Leverantörskontroll, 3) Funktionskontroll, 4) Skonsamhetskontroll, 5) Miljökontroll) 6) Kompetenskontroll hos personalen. Den sjunde och viktigaste kontrollen gör du som kund. Är du som kund inte nöjd med de produkter eller tjänster vi levererar får du alltid pengarna tillbaka eller en ny produkt. Dessutom har vi ångertid för köp av våra varor. (Andra regler gäller för receptbelagda varor som säljs. Dessa regler styr inte Apoteken över). Hur lång tid har Apoteket AB ångertid på sina varor mot uppvisande av kvitto, så kallat öppet köp?

a) 3 dagar

b) 7 dagar

c) 14 dagar

d) 30 dagar

Fråga 3 Apoteksverksamheten har under lång tid varit en etablerad verksamhet i det svenska samhället. Första apotekarprivilegiet fick en tysk apotekare som knöts till det svenska hovet i början på 1600-talet. Sedan spreds apoteksprivilegier till andra städer runt om i landet. Apoteket Lejonet, Luleå, och Apoteket Laxen, Boden, är några årtionden yngre än Apoteket Renen i Piteå. När fick Apoteket Lejonet i Luleå sitt Apoteksprivilegium?

a) 1760

b) 1800

c) 1910

d) 1953

Uppdatering: Tävlingen är avslutad och vinnare utsedd. De rätta svaren är 1B 2D 3B

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s