Fröviskolan – ett gott exempel

 

För en tid sedan blev vi kontaktade av en gymnasieskola i Luleå som hade stora problem med elever som parfymerade sig trots att andra blev svårt sjuka och inte kunde vara med på lika villkor.

Vi anser att om elever eller personal upplever svårigheter att vistas på sin arbetsplats på grund av sin allergi/överkänslighet är det ett arbetsmiljöproblem som man självklart måste ta tag i. Jämför att en rullstolsburen person inte skulle kunna ta sig in på sin arbetsplats/skola. Allergi är en funktionsnedsättning (en av diskrimineringsgrunderna). Brist på tillgänglighet är diskriminering.

Kanske är det egentligen inte fler skyltar eller mer information som behövs, utan att vuxna i skolan agerar kraftfullt mot de som parfymerar sig trots tydlig återkommande information. Hur agerar man mot elever som vandaliserar eller mobbar? 

Den som reagerar på starka dofter blir exkluderad från undervisning och aktiviteter pga att klasskompisarna inte kan visa hänsyn och undvika parfym och liknande när de vistas i skolan. Det kanske är dessa elever som ska lämna klassrummet och inte tvärtom?

Ett bra exempel och föredöme är Fröviskolan i Lindesberg som nyligen prisades för sitt arbete med parfymfri skolmiljö.

– Vi ska vara en parfymfri skola. Och om förbudet inte efterlevs kan vi tvinga hem elever att byta kläder, säger rektor Lars Botvidsson, till Nerikes Allehanda.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s