Mugcake

IMG_7847.JPG
Nu bjuder Mat-ro-Sara på ett smaskigt recept igen!

Denna gång är det en mjölk- och äggfri kladdkaka som man gör i en mugg i micron. Snabbt, enkelt och gott!

Till en stor portion behövs:
0,5 dl vetemjöl (går att byta ut mot glutenfri mix)
0,5 dl strösocker
2-2,5 msk kakao
2 msk rapsolja
3 msk vatten

Blanda alla torra ingredienser i en mugg.
Rör ner olja och vatten.
Rör till en jämn smet.
Grädda på full effekt i mikron i 1-2 minuter.

Sara tipsar om att man bör hålla koll på tiden, för det varierar mellan olika mikrovågsugnar, vilken typ av mugg man använder och hur kladdig man vill ha kakan.

Ni som inte använder vetemjöl kan väl testa att byta ut det mot någon glutenfri mix? Meddela gärna oss hur det blev. Mugcake för alla!

Uppdatering: Det funkar utmärkt att använda tex Lailas gula glutenfria mix!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s