Kalas utan hunden bra för allergiska barn

IMG_7406.JPG
Kuriren har jämfört tre olika alternativ i Luleå för den som av olika anledningar inte vill ha kalas hemma. Enligt Kuriren är allergier en ganska vanlig orsak till att ha kalaset någon annan stans än hemma. Samuel Zakrisson som är kalasvärd, chef för serveringen och alltiallo på Leos lekland menar att det är många som av omsorg av gästerna väljer en allergifri miljö.

Leos Lekland är väldigt tillmötesgående när det gäller anpassningsbehov. Vi har varit där! Flera gånger!

I artikeln står det också att badhusen inte erbjuder allergifria alternativ, enligt en av gästerna.

Astma- och Allergiföreningen har försökt påverka tillgängligheten på badhusen i en skrivelse. Vi tycker att det är en jättebra idé att anordna barnkalas på badhuset. Många allergiker kan inte gå hem till kompisar som har pälsdjur och då är kalas på ”neutral” plats en bra lösning. Vi föreslog, i skrivelsen, att badhusen skulle fortsätta med de uppskattade barnkalasen men anpassa så att fikat genomförs i cafédelen istället för i bassängområdet. Vi framförde också önskemål om allergivänliga alternativ till kalasfika, så att kalasen även kan innefatta barn med födoämnesallergier.

I maj 2013 svarade Heléne Wiklund Wårell
Fritidschef, att de skulle se över alternativt kalasfika men att kalasen även i fortsättningen skulle hållas i bassängområdet.

I höstas kontaktade vi Gammelstads badhus för att genomföra en badaktivitet för våra medlemmar men fick till svar att de inte hade några allergivänliga alternativ till kalasfika. Därför hölls vår familjeaktivitet på Skeppet i Piteå istället.

Tråkigt att inte badhusen i Luleå vill anpassa för allergiker. Vi vet att det inte behöver vara så svårt att ordna.

Ropen skalla – fika för alla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s