Skriv under för allergivänliga tåg!

20140107-181139.jpg
Therese Ahl Lennartsson förälder till Alvar, 5 år, med jordnötsallergi uppmanar oss att SKRIVA UNDER för ALLA människors rätt att åka tåg:

Hur svårt kan det vara att förbjuda luftburna allergener såsom nötter, jordnötter och mandel i samma vagn som den pälsdjursfria? Den vagnen bör också vara placerad längst bort från Bistrovagnen om det säljs allergener där. Då kan den som behöver det med trygghet kryssa i allergivagn när man bokar biljett. Och så kan ett visst antal platser vara obokade i samma vagn. Märk vagnen tydligt på alla dörrar ”allergivagn” och en skylt som tydligt visar vad som inte får förtäras eller medtagas där och att tågvärden har rätt att kräva att den som inte följer direktiven byter vagn. Detta kan t.ex vara:

Pälsdjur
Nötter
Jordnötter
Mandel
Sesamfrö
Hårspray
Parfym
Ägg

I en allergivagn är alla som valt att boka där medvetna om allergier och dess konsekvenser. Därför är min starka tro att en sådan vagn skulle vara öppen för alla och att alla som sitter där är villiga att undvika även andra saker om särskilt utrop görs om ytterligare allergier ex. jordgubbar.

I år är det Barnallergiåret 2013/14 och därmed ett gyllene tillfälle för tågbolagen att syna sina rutiner och skapa ett TÅG FÖR ALLA.

Snälla, gå in och skriv på, behovet är enormt! Just nu 986 underskrifter men nog borde fler skriva under… om inte annat så av solidaritet. Dela, dela, dela! KOM IGEN NU KÖR VI!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s