Kladdkakans dag

20131107-194550.jpg
Bild och recept är lånat från glutenfrikost.se

Ingredienser:

Glutenfri kladdkaka utan ägg (och mjölk)

2,5 dl socker
50 gr smält smör (eller mjölkfritt margarin)
2,5 dl glutenfritt mjöl
1 tsk bakpulver
2-3 msk Kakao
1 krm salt
1,5 dl mjölk (eller passande växtbaserat alternativ)
1 tsk vaniljsocker

Vispa socker och fett pösigt med 1 msk mjölk.
Blanda de torra ingredienserna och tillsätt dessa växelvis med resten av mjölken.
Vispa i 2 minuter.
Häll i smord och bröad form med löstagbar botten

Grädda i 150 gädda i 35 . 40 minuter.
Ta en sticka och känn i kakan efter 30 minuter .
Kakan skall vara kladdig inuti.

För er som tål gluten finns ett smaskigt recept på Få lite matro

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s