Säker mat i servicehandeln

20130731-172920.jpg
Med anledning av tillbudet på Bistro & Café i Badhusparken i Piteå, där en mjölkallergisk pojke serverades korv som innehöll mjölk, vill vi tydliggöra att ansvaret för att undanröja risker åligger livsmedelsföretaget.

Livsmedelsverket och miljökontoret i kommunen kräver att maten ska vara säker – att livsmedelslagstiftningen följs.

Som hjälp till livsmedelsföretagen finns branschriktlinjer. Så här står det bland annat om allergi:

Det är mycket viktigt att märkningen av ett livsmedel är rätt, framför allt för en person som är allergisk. Det är också viktigt att du som säljer maträtter kan informera om vad maten innehåller.

Nu är det dessutom lätt att göra rätt eftersom branschriktlinjen ”Säker Mat i Servicehandeln” också finns som app.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s