GLMS-dagen

20130418-092107.jpg
En av fem elever tål inte gluten, laktos, mjölk eller soja och behöver därför specialkost. Många skolor klarar inte av att erbjuda dessa elever likvärdig kost som övriga elever. Specialkosten kan i vissa fall ha ett lägre näringsvärde, och detta kan naturligtvis påverka studieresultaten för dessa elever.

Den 15 maj genomförs Sveriges första GLMS-dag i anslutning till den internationella celiakidagen. Svenska Celiakiförbundets förhoppning är att Sveriges skolor denna dag ska servera samma mat till alla skolans elever. En skolmåltid fri från gluten, laktos, mjölk och soja.

Astma- och Allergiföreningen i Luleå har uppmanat Luleås skol- och förskolekök att fira dagen.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s