”Ställ krav på kommunen”

20130426-233055.jpg
Kommunal Norrbotten skriver ett meddelande till alla föräldrar som uppmanas att skicka med mat till barns skola och förskola om Kommunals strejk träder i kraft natten mot måndag:

Kommunerna försöker vända opinionen mot Kommunal genom att lägga skulden på kommunalarbetarna att barnen i skolan inte ska få mat. Detta ansvar ligger inte på kommunalarbetarna utan på varje huvudman som i lagens mening är Kommunen.

I Sverige har vi en skollag som ibland annat i Kap 10§10 säger att ”Utbildningen ska vara avgiftsfri. Eleverna ska utan kostnad ha tillgång till böcker och andra lär verktyg som behövs för en tidsenlig utbildning samt erbjudas näringsriktiga skolmåltider”

Skolmaten betalar vi varje månad för via skattsedeln och kommunerna ska inte tjäna pengar på att vi får betala det två gånger. Era kommuner kan avhjälpa det med tex catering av mat, lunchkuponger osv. Det går att lösa utan att ställa kravet på föräldrarna, ställ krav och hjälp inte kommunerna att undereliminera kommunalarbetarnas kamp om att få rimliga villkor och löner som andra fått på arbetsmarknaden!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s