Bättre riktlinjer för bageri och konditori

20130319-104822.jpg
Livsmedelsverket har bedömt Sveriges bagare & konditorers uppdaterade branschriktlinje ”Rent mjöl i påsen”. Den har utökats med en omfattande faroanalys och mer utförlig information om märkning och allergi.

De största livsmedelshygieniska riskerna för bageriverksamheter är allergener. De kan ingå som ren råvara eller följa med i en sammansatt ingrediens. Det finns ofta allergena ingredienser som inte ingår i alla produkter. Produktionsplanering, rengöring och rätt hantering är viktigt för att minimera riskerna.

Kan ni köpa specialkost-fika på konditorier? Känner ni er trygga? Tipsa oss gärna om bra ställen så ska vi se till att sätta Luleå på kartan i Cafétipsaren!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s