Slarv med ingrediensförteckning kan dölja allergiframkallande ämnen

Livsmedelsverket skriver i ett pressmeddelande att

Omkring hälften av undersökta förpackade ”färdiglagade rätter” och köttprodukter angav inte sammansatta ingredienser på rätt sätt. Det innebar i några fall att allergener inte angavs. Det visar en undersökning av totalt 407 produkter gjord av sjuttiofem kommuner och Livsmedelsverket 2011.

Läs rapporten här.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s